Агресията над медици се третира от съда като телесна повреда. Въпреки,

...
Агресията над медици се третира от съда като телесна повреда. Въпреки,
Коментари Харесай

Адвокат по медицинско право: Агресията над медици не намалява

Агресията над медици се третира от съда като телесна щета. Въпреки, че наказванията се завишиха доста, от 2013 година не следим спад на нападенията. В множеството случаи в съда се стига до лека телесна щета, а причинителят се оказва с чисто правосъдно минало и се освобождава от отговорност. Това съобщи юристът по здравно право доктор Мария Петрова в ефира на БТВ.

„ Вербалното принуждение по отношение на лекари е по-често срещано. Лекарите не могат да защитят правата си. Затова в тази сфера се развива и нашата активност. Лекарите недоволстват не от това, че пациентите са недоволни от тяхната работа, а че биват обиждани и се оронва престижа, името и достолепието им. Средната сума за обидна подготовка против доктор варира от 2500 до 3000 лева Българинът има богат речник от обиди. Когато обидите са повече от една, колкото по-тежки са те и колкото по-големи са нанесените душевен вреди, сумите са и по-големи “, коментира Петрова, представена от вести.бг.

„ Агресията не е метод да накараме някой да си прави по-добре работата. Каква е мотивацията за работа на битите лекари? “, пита юристът.

„ Има задоволително институции, към които недоволните пациенти могат да се извърнат към други институции. Голяма част от делата за лекарски неточности буксуват “, сподели още тя.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР